Met je vrouw gezellig naar Amsterdam, De leukste Tips van Amsterdam-Zuid

shoppen amsterdam zuid vrouw tipsAmsterdam, niet de hoofdstad van de provincie maar wel van Nederland. De leukste stad om met je vrouw of vriendin uit te gaan, voor cultuur, nachtje slapen, chique winkelen (ook voor jou) of lekker te eten. Amsterdam-Zuid is onze thuisbasis dus dit weekend geven wij alle leuke tips van Amsterdam-Zuid; zij blij, jij blij en..wij zijn ook al blij.

Jort Kelder van “bij ons in de PC’ noemt ons ‘trutten site voor mannen met een relatie” laten wij nou wel geboren zijn in 1071 (postcode..) dus geven wij de tips van Amsterdam-Zuid. Tips over ‘andere’ leuke steden en adressen hebben wij al eerder gegeven. Deze keer is het leukste deel van Amsterdam aan de beurt, maar niet de bekende negen straatjes of de Jordaan. Daar zijn al je vrienden al geweest en die snappen het nog steeds niet.  Amsterdam-Zuid, tegen het Vondelpark aan met de Beethovenstraat, Cornelis Schuytstraat, PC Hoofstraat, maar ook de leuke adressen daartussen of net daarbuiten. En alles is te lopen, leuk op een mooie lente dag.

Vanaf het Olympiaplein waar je de twee lekkerste winkels van Amsterdam kunt vinden, kaaswinkel L’amuse en  Le Fournil de Sébastien, DE franse bakker van Nederland en een hele mooie herenkleding winkel Wosjh loop je naar de Beethovenstraat “De Beet”. Deze straat is de wat minder bekende winkelstraat van Amsterdam-Zuid waar de Zuid-Bewoner zijn dagelijkse boodschappen doet, tussen een Starbucks en verschillende Pauw kledingwinkels, een Thee winkel, Scapa voor de dames of de van TV bekende winkel Beverly Beethoven. Lunchen en op een terras zitten doe je bij Fidelio.

Vanuit de Beet kan je doorsteken naar de  Cornelis Schuytstraat. “De Schuyt”, decor van de roddelbladen waar bekend Hilversum woont en koopt. Ontbijten, lunchen, High Tea of een avondhap doe je bij de Joffers of de lekkerste broodjes (en meer) bij brasserie & traiteur Van Dam. Jij neemt je partner mee voor een leuk dagje shoppen maar…. stiekem geven wij voor jou de leukste tips: leuke herenkleding bij Superdry bijvoorbeeld of voor (jouw oog) Marlies Dekkers met een eigen boetiek.

Onderweg naar de bekendste winkelstraat , de PC, kom je op de Willemsparkweg George WPA tegen, een brasserie zoals een brasserie hoort te zijn maar dan in Amsterdam-Zuid; eenvoudige gerechten maar altijd meer dan goed en altijd leuk, binnen en buiten op de stoeltjes.

Daarna naar de PC, waar alle grote merken (zoals Tiffany’s, Tod’s, Hermes, Louis Vuitton, Chanel, Burberry en Gucci)  zich hebben gevestigd, gaan wij verder niets over vertellen; mag jezelf bewonderen . Als je dan toch in de PC bent, eet dan wat bij Maxime’s (goed!) of bij Cafe PC, al een begrip toen het nog een ‘gewone’ winkelstraat was, nu een plek voor inspiratie, mode, schoenen, hippe sneakers en zonnebrillen.

Mis je nog steeds de mannenwinkels? Bezoek dan straks de eerste Nederlandse Apple Store of meteen daarnaast de MINI Winkel Amsterdam (oké, net over het randje van Amsterdam-Zuid) Meer Amsterdam-Zuid? Ga richting De Pijp

Vluchten na al het shoppen doe je in het Vondelpark of bijvoorbeeld met een heerlijk Italiaans broodje van Renzo’s,  hangen op het Museumplein direct achter deze straten dus ook te lopen!  Wil je meer? Dan kan je verder lopen of een tram pakken naar de straten waar je buurman ook al komt, de Jordaan met z’n Negen straatjes… wij denken dat dit ineens niet zo leuk meer is…. en dat je in Zuid wilt blijven hangen, bijvoorbeeld in het Conservatorium Hotel; helemaal Hip!

Parkeren doe je op het Stadionplein, daar parkeer je inclusief tramkaart en hebben wij geen last van je auto (en je wilt natuurlijk niet de hoofdprijs betalen op straat). Blijf je langer, dan boek je meteen een leuk hotel!

O ja, de hoofdstad van de provincie is Haarlem

, , , , , , ,

Wil jij sneller op Marktplaats verkopen?

sneller verkopen op marktplaats beste keurmerk webwinkel